Luokkasota 101: Mars järjestyksen kourissa

Sata vuotta on kulunut siitä, kun Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ja lukuisat muut sotaa ja kapitalismia vastustaneet vallankumoukselliset tapettiin heidän yritettyään perustaa työväenvaltaa Saksassa. Teloituksen taustalla oli sosialidemokraattinen ministeri Gustav Noske – mies, jonka nimi elää edelleen synonyyminä luokkapetturuudelle.

Opetuksena on, että tosipaikan tullen porvarivaltioon sitoutuneista työväen ystävistä kuoriutuu pahimpia vastavallankumouksellisia. Tämän saavat karvaasti kokea myös Ultor-yhtymää vastaan kapinoineet marsilaiset kaivostyöläiset Red Factionin fiktiivisessä tulevaisuudessa.

Maapallon puolustusvoimiin luottaminen osoittautuu kohtalokkaaksi virheeksi, sillä vapautuksen sijaan sotilasjuntta alistaa planeetan työväen uudelleen brutaalin porvarivallan alle. Kaivosinsinööri Alec Mason temmataan mukaan uudelleenperustettuun punaisen planeetan punakaartiin, kun hänen veljensä Dan ammutaan kesken romunkeräysoperaation. Alkaa pitkä sissisota marsilaisen proletariaatin riistäjiä vastaan.